Evenementen

In Eindhoven worden al jarenlang succesvolle, sfeervolle, goedbezochte en veilige evenementen georganiseerd. De publieke belangstelling voor Eindhovense evenementen groeit zowel regionaal, nationaal als internationaal. Eindhoven behoort tot de top van Nederland en heeft de ambitie om met een evenwichtig aanbod haar imago en positie als bruisende evenementenstad te behouden en te versterken.

Evenementenkalender Eindhoven 2017

Aantrekkelijk evenementenprogramma

Projects & Events heeft als taak om een samenhangend evenementenprogramma te realiseren, dat voor een breed publiek toegankelijk is en een goede spreiding biedt over doelgroepen, thema’s, tijd en ruimte. We doen dat door het samenstellen van de evenementenkalender en het beoordelen van de plannen die organisatoren ontwikkelen voor evenementen in de stad. 

Loketfunctie

Het loket voor organisatoren van evenementen is ondergebracht bij Eindhoven365. Eindhoven247 voert deze taak uit en is verantwoordelijk voor het samenstellen van de evenementenkalender en begeleidt organisatoren naar hun vergunningsaanvraag.

Evenementenkalender

De evenementenkalender wordt steeds in het najaar samengesteld door Eindhoven247 en vervolgens ter vaststelling aangeboden aan de gemeente Eindhoven. Alle evenementen dienen uiterlijk 1 oktober aangemeld te zijn voor een plaats op de evenementenkalender van het volgende jaar. Op de jaarlijkse evenementenkalender staan alle evenementen die tot nu toe akkoord zijn voor 2017.  Een aanmelding voor de kalender kunt u indienen door middel van dit formulier. 

Aanvraag subsidie Eindhovenementen

Om in aanmerking te komen voor een subsidie zijn regels vastgesteld. Deze regels zijn hier te raadplegen. Wil jij ook financiële ondersteuning aanvragen? Dan dien je het aanvraagformulier financiële ondersteuning in.

Evenementenvergunning

Voor evenementen in de openbare ruimte of in leegstaande panden is een vergunning van de gemeente nodig. Meer informatie over hoe dat proces werkt en wat de aanvraagtermijnen zijn, vind je hier.

Evenementenoverzicht 2016

Eindhoven maakt op diverse gebieden een positieve ontwikkeling door. Eindhoven365 heeft het evenementenoverzicht en de facts & figures van het jaar 2016 gepubliceerd. Bekijk hier de cijfers. En lees meer informatie over de publicatie in dit artikel.   

Vragen

Vragen kun je stellen via; aanvragen@eindhoven247.nl

 

Contact?
Marieke Berkvens

Marieke Berkvens

Project Manager
T. 040 707 4045

Marieke Berkvens

Project Manager
Mariola Scheepstra

Mariola Scheepstra

Project Manager
T. 040 707 40 48

Mariola Scheepstra

Project Manager
Suzanne Maas

Suzanne Maas

Project Manager
T. 040 707 40 40

Suzanne Maas

Project Manager
Robert van den Hoogenband

Robert van den Hoogenband

Acquisitie International Sports Events
M. +31 6 20 36 34 23

Robert van den Hoogenband

Acquisitie International Sports Events