Beleid rondom vertonen wedstrijden EK Voetbal

Beleid rondom vertonen wedstrijden EK Voetbal
Evenementen
4 juni 2024

Eindhoven kent een vastgesteld schermenbeleid. Hierin wordt een onderscheid gemaakt tussen de poulefase van een toernooi en de fase vanaf de kwartfinales.

Vanaf 14 juni aanstaande tot en met de finale op 14 juli

Het is horecaondernemers toegestaan om televisieschermen op horecaterrassen te plaatsen voor het uitzenden van de voetbalwedstrijden tijdens het Europese Kampioenschap voetbal.

  • mits voldaan aan de voorwaarden conform het Beleid televisie- en public viewing schermen gemeente Eindhoven
  • Alle andere initiatieven met een grootschaliger karakter (public viewing) – zoals het plaatsen van grote schermen – zijn op grond van het in Eindhoven geldende beleid niet toegestaan. Hiervoor moet een evenementenvergunning aangevraagd worden en dit is pas toegestaan vanaf de kwartfinales. 

Het is niet nodig de plaatsing van een televisiescherm aan te melden of aan te vragen.

 Vanaf de kwartfinales op 5 juli

Voor public viewings van een wedstrijd kan een evenementenvergunning worden aangevraagd voor de dagen waarop de ¼ - finale, de ½ -finale en de finale wordt gespeeld;

  • De aanvraag voor een public viewing moet uiterlijk 16 juni 2024 ontvangen zijn. Het is niet mogelijk om voor meerdere data en locaties één aanvraag in te dienen.
  • De aanvraag moet voldoen aan de geldende indieningsvereisten.
  • Op de evenemententerreinen ten behoeve van een public viewing moeten de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen getroffen worden en de planvorming moet daarop worden ingericht. Ook dient voldaan te worden aan de richtlijnen van de BGBOP (denk aan bereikbaarheid calamiteitenroutes en bluswatervoorzieningen.
  • Alleen aanvragen voor onderstaande locaties worden in behandeling genomen conform het schermenbeleid: Markt, Ketelhuisplein, 18Septemberplein en Stadhuisplein.
  • Aanvragen dienen rekening te houden met de evenementenreserveringskalender en mogen niet in strijd zijn met reeds aangevraagde evenementen.
  • Indien meer dan 1 geïnteresseerde partij een ontvankelijke aanvraag indient voor een bepaalde locatie op een bepaalde datum, dan zal door middel van een lotingsprocedure door een notaris bepaald worden aan wie de vergunning verleend zal worden.

Vrijdag 5, zaterdag 6 juli 2024 (KWARTFINALE) Exacte datum volgt na 1/8 finale

  18.00 of 21.00 uur

Dinsdag 9, woensdag 10 juli 2024 (HALVE FINALE) Exacte datum volgt na 1/4 finale

   18.00 of 21.00 uur

Zondag 14 juli 2024 (FINALE)

   21:00 uur
Public viewing terreinen en bar open   1,5 uur voor aanvang
Schermen aan   1 uur voor aanvang wedstrijd
Schermen uit   1 uur na wedstrijd
Public viewing terreinen en bar dicht   1,5 uur na wedstrijd       

Voor meer informatie over het beleid rondom het vertonen van de wedstrijden rondom het EK voetbal kunt u terecht bij Joyce Bokhoven via joyce.bokhoven@eindhoven.nl