Eindhoven pilot-stad in landelijk project Gastvrije Binnenstad

Eindhoven pilot-stad in landelijk project Gastvrije Binnenstad
14 juni 2018

Doel van dit project is om te onderzoeken hoe gastvrijheid in binnensteden kan worden verhoogd. In aansluiting op de landelijke Retailagenda zal worden geïnvesteerd én geëxperimenteerd in het versterken van gastvrijheid op straat en in winkels. Dit kan bijvoorbeeld door zowel ambassadeurs op straat op te leiden op het gebied van gastheerschap, alsook (winkel)personeel in de binnenstad. Het ambassadeursteam bestaat uit lokale vrijwilligers, zogenaamde cityhosts, waarvoor de organisatie bij deze ook een oproep doet.

Door te investeren in gastvrijheid willen we de sociale meerwaarde van de Nederlandse binnensteden terugbrengen. In elk van de vier deelnemende gemeenten wordt gekeken naar de lokale behoeften op het gebied van gastvrijheid en wordt er zoveel mogelijk aangesloten bij lopende initiatieven.

Doelgroepen


Het landelijk toepassen van de inzichten uit deze pilot zal ervoor zorgen dat bewoners en bezoekers met meer plezier hun tijd doorbrengen in (de winkelgebieden van) de binnensteden. De verwachting is dat mensen een gastvrije binnenstad vaker bezoeken, er langer blijven en er meer besteden. Detailhandel, horeca, cultuur en vrijetijdsvoorzieningen versterken elkaar in de positieve impact hiervan. Tot slot levert het project een poule op van personeel dat is getraind op het gebied van gastheerschap.

City Host

Zit gastvrijheid in je DNA en ben je bereid om mensen te woord te staan in weekenden en tijdens de leukste evenementen van Eindhoven?
Aanmelden als city host

Logo-s-kernteam-Gastvrije-Binnenstad-1.jpg