International Swimming League naar Eindhoven

International Swimming League naar Eindhoven
Acquisitie int. sportevenementen
6 december 2021

De acquisiteur Internationale sportevenementen van Eindhoven247 heeft het nieuwe internationale zwemconcept ISL (International Swimming League) naar Eindhoven weten te halen. Het Pieter van den Hoogenband zwemstadion was het strijdtoneel waar ‘s werelds beste zwemmers het tegen elkaar opnamen. De wedstrijden vonden plaats van 11 november t/m 28 november (Play-off) en 3-4 december (Finale). 

Acquisitie 
In augustus 2020 heeft Eindhoven247 de stad Eindhoven gepresenteerd als kandidaat voor de organisatie van de International Swimming League. Deze pitch vond plaats in Boedapest waarbij meerdere Europese steden aanwezig waren die allen aanspraak maakte op de ISL editie in 2021.

Eindhoven heeft een trackrecord als het gaat om de organisatie van zwemevenementen; het Europees kampioenschap zwemmen in 2008 en 2010, het Europees kampioenschap waterpolo in 2012 en de Swimming WorldCups in 2018 en 2019. Daarnaast beschikt het Pieter van den Hoogenband zwemstadion over een accommodatie dat bij uitstek geschikt is voor internationale top wedstrijden. Inclusief de uitstekende hotelfaciliteiten op de Genneper parken en het centrum maakte dat de ISL de boodschap bracht dat Eindhoven verkozen werd. Het evenement vond plaats in 4 weekenden waarbij 280 zwemmers uit heel de wereld naar Eindhoven kwamen, hetgeen de nodige logistieke uitdagingen met zich mee bracht. 

Hotels 
In het jaar dat er vanwege Corona niet of nauwelijks omzet was voor de Eindhovense hoteliers heeft Eindhoven247 een proactieve rol aangenomen in de werving van het event en daarmee het economische belang voor de stad benadrukt. Over een periode van bijna 4 weken hebben er 340 betrokkenen, zwemmers, begeleiders en staff, overnacht in 5 hotels verspreid door de stad, hetgeen een omzet genereerde van ca. 1.7 miljoen euro. Nooit eerder heeft er in Eindhoven een sportevenement plaatsgevonden met een dergelijk hoge impact.