Ronald Ramakers, nieuwe directeur GLOW Eindhoven

Ronald Ramakers, nieuwe directeur GLOW Eindhoven
Evenementen
11 april 2016 09:23

Ronald Ramakers, afkomstig uit de artistieke, technische en bestuurlijke kant van de theaterwereld, volgt per 1 juni 2016 Eric Boselie op in de functie van directeur.
GLOW Eindhoven is een gratis cultureel evenement, waarbij zo’n veertig lichtkunstenaars de stad voor een week lang omtoveren tot een prachtig openbaar lichtkunstfestival. Vorig jaar trok het evenement 730.000 bezoekers naar Eindhoven. Ramakers: "GLOW spreekt haar ambitie uit om de komende jaren verder te groeien in de wereldtop van lichtfestivals. Het is een fantastische uitdaging om deze ambitie mede vorm te geven..."


De nieuwe directeur heeft zijn wortels in het theater liggen. In eerste instantie als lichttechnicus en lichtontwerper, later als regisseur. Zijn carrière kenmerkt zich door een samengaan van artistieke ambitie en leidinggevend talent. Na zijn opleiding op de theaterschool in Amsterdam, heeft hij als kunstenaar gewerkt. De afgelopen 10 jaar was hij werkzaam binnen het management van het commercieel technisch bedrijf Phanta Visual. Daar heeft hij zich de laatste jaren verdienstelijk ingezet op de aanbesteding van de AV-installatie van het Rijksmuseum en de ontwikkeling van het interactieve lichtkunstwerk 'Trust de Cloud'.

Eric Boselie heeft GLOW als bestuurder mede opgestart en groot zien worden. "Een geweldige bewogen tijd, enorm leerzaam ook. Nu is het tijd om los te laten en me te focussen op mijn functie als directeur-bestuurder bij Stichting Eindhoven Marketing. Wij denken in deze kandidaat een goede opvolger te hebben gevonden die met name op creatief en artistiek niveau en met technische kennis van licht, GLOW Eindhoven naar een hoger level kan tillen". Ramakers zal 3 dagen per week werkzaam zijn voor GLOW Eindhoven. Het festival vindt dit jaar plaats van 12 t/m 19 november.