SBS6 Kerstparade keert terug in Eindhoven

SBS6 Kerstparade keert terug in Eindhoven
Evenementen
30 november 2017 11:25

De Kerstparade van SBS6 is terug van weggeweest. Op zondag 10 december vanaf 18:30 uur trekt een sprookjesachtige karavaan met praalwagens, dansers, muzikanten en natuurlijk de kerstman met zijn rendieren door het centrum van Eindhoven. Ook rijdt er een wagen mee met daarop verschillende populaire SBS6-gezichten. De SBS6 Kerstparade is voor iedereen vrij toegankelijk. Een registratie van dit feestelijke event is op maandag 18 december vanaf 20.00 uur te zien in Zo viert Nederland kerst.

 

In 2013 werd de SBS6 Kerstparade voor het laatst georganiseerd. Toen kwamen er tienduizenden bezoekers naar het centrum van Lelystad. Omdat het een gratis evenement is, kan vooraf moeilijk worden ingeschat hoeveel bezoekers de parade zal trekken maar de ervaring leert dat het een gezellige drukte zal worden in Eindhoven. De gemeente heeft de nodige praktische maatregelen genomen om alles in goede banen te leiden. Zo is vooraf en tijdens de parade de route niet toegankelijk voor verkeer en zijn inwoners in de directe omgeving persoonlijk door de gemeente geïnformeerd.

 

Route

Om 18.30 uur start de parade op de Vestdijk. Vervolgens loopt de route linksaf het 18 Septemberplein op. Via de Keizersgracht, de Wal, het Stadhuisplein en de Oude Stadsgracht keert de parade om 20.00 uur terug op de Vestdijk. De totale lengte van de route is ongeveer 2 kilometer.

In de middag en avond van 10 december is het centrum van Eindhoven hierdoor minder goed bereikbaar. Om verkeersdrukte in het centrum zoveel mogelijk te voorkomen, wordt bezoekers aangeraden om met het openbaar vervoer te komen.

Alle details over parkeren, de exacte route en andere praktische informatie is te vinden op www.fijnefeestdagenfestival.nl.