Smart City Eindhoven lanceert City Beacons

Smart City Eindhoven lanceert City Beacons
Out of Home Media
11 april 2016 09:19

Het stadsbeeld van Eindhoven gaat veranderen. Met de plaatsing van hightech en stadsbakens – Citybeacons genaamd – presenteert Eindhoven de wereldprimeur van een revolutionair, multifunctioneel en interactief informatiesysteem. De stadsbakens vervangen de oude (reclame)informatie vitrines die voorheen in het stadscentrum stonden.

Met de komst van Citybeacon hebben bewoners, bezoekers en ondernemers toegang tot een aantal digitale en interactieve basisfunctionaliteiten.

Arthur van de Poll is de man achter Citybeacon. “Tegenwoordig zie je het in elke stad: overal zijn er camera’s, informatieborden, bewegwijzeringsborden, antennes, advertentieruimten en videoschermen. De verschillende functies van al deze voorzieningen worden op een esthetische en intelligente manier samengebracht door de plaatsing van deze Citybeacons.”

Richard Ponjee is als manager Out-Of-Home Media & Projects bij Eindhoven365 betrokken bij deze unieke ontwikkeling en samenwerking met Citybeacon. “Dit is een belangrijk moment voor Eindhoven. Een echte wereldprimeur en een communicatieve aanwinst voor onze stad. Via dit unieke, zeer intelligente platform kunnen wij relevante informatie van de stad communiceren.”

Het bovenste gedeelte van de Citybeacon: op de indrukwekkende LCD schermen kan direct de gewenste stads- en marketing informatie- en algemene informatie van of voor de gemeente Eindhoven uitzenden. Denk hierbij aan de aankondiging van activiteiten of evenementen, of diensten die de gemeente Eindhoven aanbiedt. Het onderste (infotainment) gedeelte kan op een flexibele manier worden voorzien van informatie en apps, welke bijdragen aan het brengen van relevante stadsinformatie voor bewoners, bezoekers en ondernemers in de stad.

Er wordt ook gebruikersdata gegenereerd uit de Citybeacons. Van luchtkwaliteit, verkeersinfo en social media gegevens tot bruikbare data zoals bijvoorbeeld bezoekersaantallen. Op deze manier werkt Citybeacon tweeledig en draait het echt om zenden en ontvangen.

De Citybeacons worden (afhankelijk van de vergunningen en beschikbare infrastructuur) vanaf begin 2016 geplaatst op verschillende locaties in het stadscentrum van Eindhoven.