UEFA Champions League Finale vrouwen

UEFA Champions League Finale vrouwen
Acquisitie int. sportevenementen
5 juni 2023

Op zaterdag 3 juni 2023 werd de UEFA Women’s Champions League finale tussen FC Barcelona en VfL Wolfsburg gespeeld in het PSV Stadion in Eindhoven. Dit prestigieuze toernooi is het hoogste podium voor clubvoetbal voor vrouwen. Voor het eerst in de geschiedenis werd de finale in Nederland gespeeld.

Eindhoven247 was nauw betrokken bij het binnenhalen van dit fantastische sportevenement. In de rol van acquisiteur Internationale sportevenementen werkte Robert van de Hoogenband mee aan het bidboek om deze finale naar Eindhoven te halen. In opdracht van de Gemeente Eindhoven coördineerde projectmanager Patrick van de Voort de mobiliteit, crowd control, city dressing en de organisatie van de fanzones voor dit grootschalige evenement, dat voor de eerste keer in Nederland plaatsvond.

Voor de supporters werd een park & ride en buspendel opgezet voor een vlotte transfer naar het Philips Stadion. Eenmaal in de binnenstad genoten zij van allerlei festiviteiten in en rondom de speciaal ingerichte fanzones met een aangekleed stadscentrum vol Champions League-banieren.  We kijken terug op een geslaagd evenement, mede dankzij de samenwerking met onze partners UEFAKNVB en PSV.

Lees meer over onze rol in Acquisitie Internationale Sportevenementen

 Foto: UEFA