Winterclash 2024

Winterclash 2024
Acquisitie int. sportevenementen
26 februari 2024

De gerenommeerde skatehal van Europa, Area 51 in Eindhoven, was het trotse decor voor 's werelds meest vooraanstaande inline skate-evenement: de Winterclash. Met 1250 beschikbare kaartjes die al in november waren uitverkocht, onderstreepte dit de immense populariteit van het evenement.

In de arena van Area 51 ging het niet langer alleen om eenvoudige trucs; het draaide om gedurfde en innovatieve manoeuvres die de driekoppige jury wisten te imponeren. Een gewone salto volstond niet meer; inline skaters streefden naar salto’s gecombineerd met zijwaartse draaien en andere uitdagende tricks. En wanneer een skater viel, was het van cruciaal belang om snel weer op te staan en door te gaan. Het driedaagse evenement trok de top van de wereld aan, met toeschouwers uit 56 landen wereldwijd. Volgens enthousiastelingen Kevin Frank en Joachim De Wilde uit Westende, België, was de Winterclash het grootste inline skate-evenement ter wereld. Ze bevestigden de woorden van Pim van den Bos van Area 51: inline skaten liet je niet meer los zodra je het serieus had geprobeerd. 

Johannes Jacobi, bekend als Jojo en organisator van Winterclash, prees Area 51 als de beste locatie in Europa vanwege de mogelijkheid om alle evenementen onder één dak te organiseren, inclusief winkels, films, workshops en conferenties. Area 51 was trots om dit prestigieuze toernooi te huisvesten, waar een unieke cultuur heerste met eigen kleding en muziek en waar competitie werd geboden voor mannen, vrouwen, junioren, amateurs en professionals.

Eindhoven247 heeft het evenement ondersteund in de bid en de citymarkting.  

Lees meer over onze rol in Acquisitie Internationale Sportevenementen