Ondersteuning GLOW Eindhoven 2020
Marketing & Communicatie

Voor het 6de jaar op rij ondersteunt en adviseert Eindhoven247 lichtkunstfestival GLOW Eindhoven op het gebied van Marketing en Communicatie. Hoewel het evenement in zijn reguliere vorm niet door kon gaan, lag er voor het GLOWteam de uitdagende taak een alternatief te organiseren dat eer doet aan zowel het festival als aan de stad. Een ode aan de stad.

Een ander plan, en daarmee ook een andere strategie, marketing- en communicatie aanpak. De coronamaatregelen gooide de plannen op de schop maar No GLOW was geen optie. De stad had dit jaar meer dan ook een verbindend lichtkunstwerk nodig. Daarnaast viert GLOW dit jaar haar 15-jarig en de stad haar 100-jarig bestaan. Na verschillende gesprekken met partners, kunstenaars en overheid kwam er nog voor de zomer een ‘coronaproof-plan’ dat onder diverse scenario’s stand houdt: Connecting The Dots.

Vergunning & Veiligheid

Tijdens GLOW Eindhoven ontvangen wij jaarlijks meer dan 750.000 bezoekers verdeeld over 8 dagen in het centrum van Eindhoven. De GLOW organisatie bedenkt een route, Eindhoven247 adviseert vervolgens of die route realiseerbaar is. We kijken o.a. naar noodzakelijke wegafluitingen, bereikbaarheid van bewoners, calamiteitenroutes en doorstroming.

Vervolgens gaan we aan de slag met Gemeente Eindhoven en haar ketenpartners voor afstemming met de verschillende disciplines. Zijn er verkeerswerkzaamheden gepland? Speelt PSV thuis? Zijn de bedachte constructies veilig? Als dat proces doorlopen is, start de uitvoering.
Tijdens de uitvoering van een grootschalig evenement groeit de evenementen organisatie in korte tijd enorm. Vanuit een door ons ingerichtte commandopost sturen wij tijdens GLOW Eindhoven beveiligers, verkeersregelaars, EHBO-ers en crowdmanagement gidsen aan. De crowdmanagement gidsen helpen het publiek op een veilige en gastvrije manier van A naar B. Door middel van crowd management camera’s monitoren we op beeld de publieksstromen. Samen met de collega’s van Out of Home Media zetten wij de City Beacons en de Ledschermen aan de invalswegen in voor crowdmanagement doeleinden. 

Tijdens de Corona pandemie zijn grootschalige publiekevenementen niet mogelijk, maar dat betekent niet dat wij stilzitten. Wij hebben de veiligheidsanalyse gemaakt voor de speciale GLOW2020 editie en het vergunningenproces volledig begeleid. Dit resulteerde in de volledige steun van de Gemeente en ketenpartners voor Connecting the Dots.

foto: Paul Raats