Veiligheid & Vergunningen

Jaarlijks worden er verschillende grootschalige publieksevenementen georganiseerd in Eindhoven elk met hun eigen karakter en publiek. In opdracht van Stichting GLOW Eindhoven, Federatie Eindhovens Carnaval en Stichting Koningsdag Eindhoven maken wij een compleet risico analyse van het evenement, ondersteunen wij in het vergunning proces en verzorgen wij de uitvoering van het veiligheid- en beheersplan waarbij we altijd streven naar een optimale balans tussen sfeerbeleving en veiligheid.

Tijdens GLOW Eindhoven ontvangen wij jaarlijks meer dan 750.000 bezoekers verdeeld over 8 dagen in het centrum van Eindhoven. De GLOW organisatie bedenkt een route, Eindhoven247 adviseert vervolgens of die route realiseerbaar is. We kijken o.a. naar noodzakelijke wegafluitingen, bereikbaarheid van bewoners, calamiteitenroutes en doorstroming.

VvdH-GLOW_2020_2566-WEB.jpg
foto: Vincent van den Hoogen

Vervolgens gaan we aan de slag met Gemeente Eindhoven en haar ketenpartners voor afstemming met de verschillende disciplines. Zijn er verkeerswerkzaamheden gepland? Speelt PSV thuis? Zijn de bedachte constructies veilig? Als dat proces doorlopen is, start de uitvoering.

Tijdens de uitvoering van een grootschalig evenement groeit de evenementen organisatie in korte tijd enorm. Vanuit een door ons ingerichtte commandopost sturen wij tijdens GLOW Eindhoven, Carnaval en Koningsdag beveiligers, verkeersregelaars, EHBO-ers en crowdmanagement gidsen aan. De crowdmanagement gidsen helpen het publiek op een veilige en gastvrije manier van A naar B. Door middel van crowd management camera’s monitoren we op beeld de publieksstromen. Samen met de collega’s van Out of Home Media zetten wij de City Beacons en de Ledschermen aan de invalswegen in voor crowdmanagement doeleinden. 

Tijdens de Corona pandemie zijn grootschalige publiekevenementen niet mogelijk, maar dat betekent niet dat wij stilzitten. Wij hebben de veiligheidsanalyse gemaakt voor de speciale GLOW2020 editie en het vergunningenproces volledig begeleid. Dit resulteerde in de volledige steun van de Gemeente en ketenpartners voor een bijzondere ode aan de stad: Connecting the Dots.

Vragen? Neem contact met ons op!

Mariola Scheepstra

Mariola Scheepstra

Project Manager
T. 040 707 40 48

Mariola Scheepstra

Project Manager