Evenementen

In Eindhoven worden al jarenlang succesvolle, sfeervolle en veilige evenementen georganiseerd. De publieke belangstelling voor Eindhovense evenementen groeit zowel regionaal, nationaal als internationaal. Eindhoven behoort tot de top van Nederland en heeft de ambitie om met een evenwichtig aanbod haar imago en positie als bruisende evenementenstad te behouden en te versterken.

Reserveringskalender 2019      

Aantrekkelijk evenementenprogramma

Eindhoven247 heeft als taak om een samenhangend evenementenprogramma te realiseren, dat voor een breed publiek toegankelijk is en een goede spreiding biedt over doelgroepen, thema’s, tijd en ruimte. We doen dat door het samenstellen van een evenwichtige evenementenkalender en het beoordelen van alle plannen die organisatoren ontwikkelen voor evenementen in de stad. Daarbij draagt Eindhoven247 zelf ook bij aan de organisatie van tal van evenementen zoals Park Hilaria, Koningsdag en Fijne Feestdagen Festival.

Loketfunctie

Het loket voor organisatoren van evenementen is ondergebracht bij Eindhoven247. Eindhoven247 voert deze taak uit en is verantwoordelijk voor het samenstellen van de reserveringskalender en begeleidt organisatoren naar hun vergunningsaanvraag.

Reserveringskalender

De reserveringskalender wordt steeds in het najaar samengesteld door Eindhoven247 en vervolgens ter vaststelling aangeboden aan de gemeente Eindhoven. Alle evenementen dienen uiterlijk 1 oktober aangemeld te zijn voor een plaats op de reserveringskalender voor het opvolgend jaar. Een aanmelding voor de kalender 2020 kun je indienen door middel van dit formulier

Op de toeristische website This is Eindhoven vind je de Uitagenda van Eindhoven, waar consumenten een volledige kalender kunnen vinden inclusief de evenementen. 

Aanvraag subsidie Eindhovenementen

Om in aanmerking te komen voor een subsidie zijn regels vastgesteld. Deze regels zijn hier te raadplegen. Wil je ook financiële ondersteuning aanvragen? Dan dien je het aanvraagformulier Subsidie 2020 financiële ondersteuning in.

Evenementenvergunning

Voor evenementen in de openbare ruimte of in leegstaande panden is een vergunning van de gemeente nodig. Meer informatie over hoe dat proces werkt en wat de aanvraagtermijnen zijn, vind je hier.

Toegankelijkheid Eindhovense evenementen

Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Eindhoven (PGE) is een vrijwilligersorganisatie die de collectieve belangen behartigt van alle Eindhovenaren met een lichamelijke beperking en/of chronische ziekte. Het PGE wil dat iedereen volwaardig kan meedoen aan het maatschappelijk leven en stimuleert evenementenorganisatoren de toegankelijkheid voor mindervalide bezoekers aan hun evenement te optimaliseren. Wil je weten of jouw evenement toegankelijk is? Bekijk dan de richtlijnen voor een toegankelijk evenement. Wil je hulp bij het implementeren van de richtlijnen dan kun je je laten adviseren door de vertegenwoordigers van het PGE.  Materialen zoals handige oprijplaten, om jouw evenement toegankelijker te maken, zijn te huur bij Depot-Eindhoven

Veelgestelde vragen

We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet, hier vind je wellicht al het antwoord op jouw vraag. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur een bericht aan info@eindhoven247.nl, of rechtstreeks aan één van de medewerkers van het projectenteam. De contactgegevens vind je hieronder.

Veelgestelde vragen

 

 
Contact?
Marieke Berkvens

Marieke Berkvens

Project Manager
T. 040 707 4045

Marieke Berkvens

Project Manager
Mariola Scheepstra

Mariola Scheepstra

Project Manager
T. 040 707 40 48

Mariola Scheepstra

Project Manager
Silvia Verkroost

Silvia Verkroost

Project Manager
M. 06 11 90 33 50

Silvia Verkroost

Project Manager
Suzanne Maas

Suzanne Maas

Project Manager
T. 040 - 707 40 40

Suzanne Maas

Project Manager
Robert van den Hoogenband

Robert van den Hoogenband

Acquisitie International Sports Events
M. +31 40 707 4040

Robert van den Hoogenband

Acquisitie International Sports Events
Laura Bijster

Laura Bijster

Project Support
T. +31 40 707 40 40

Laura Bijster

Project Support