Fijne Feestdagen in Eindhoven

Fijne Feestdagen in Eindhoven
25 november 2020
Een sfeervol centrum met extra sfeerelementen en lichtgeschenk GLOW

De aankomende decembermaand gaat er door de coronapandemie anders uitzien dan voorgaande jaren. De Markt mist de vertrouwde ijsbaan en vooralsnog blijft het onduidelijk of het winkelend publiek een van de vele horecagelegenheden kan bezoeken. Voor Stichting Binnenstad Eindhoven, Gemeente Eindhoven en Stichting Bedrijven Investeringszone reden te meer om sfeer en warmte te brengen in de binnenstad. In de laatste weken van het jaar wordt Eindhoven Centrum daarom extra feestelijk aangekleed met een 15-meter hoge kerstboom voor de Catharinakerk, een witte led-kerstboom op het Clausplein en 14 lichtkunstwerken van jonge kunstenaars; een lichtgeschenk van GLOW en haar partners.

Connecting You

Met ingang van dinsdag 24 november zijn in de Eindhovense binnenstad tijdens de Fijne Feestdagen vier weken lang veertien vitrines te bewonderen met lichtkunstwerken van veelal jonge kunstenaars. Een lichtgeschenk van GLOW en haar partners. Een buitenexpositie waar iedereen in deze tijd van beperkingen individueel en zorgeloos van kan genieten.
Met Connecting You wil GLOW talent stimuleren en een podium bieden, maar ook een lichtgeschenk geven aan de stad Eindhoven. De opzet van Connecting You past in de lijn die GLOW in 2019 heeft ingezet om niet alleen tijdens het lichtfestival, maar ook gedurende de rest van het jaar zichtbaar te zijn in de stad. De vitrines zijn op maandag 23 november in de stad geplaatst in samenwerking met de Fijne Feestdagen en sinds dinsdag 24 november door het publiek te bewonderen. Om te voorkomen dat de vitrines een stroom mensen op gang brengen, staan ze niet in een route.

Uitbreiding sfeerelementen binnenstad

De bestaande sfeerverlichting op de Keizersgracht wordt dit jaar uitgebreid en het nieuw ingerichte Clausplein krijgt een sfeervolle, witte led-kerstboom. Daarnaast verschijnt er een 14,8 meter hoge kerstboom met meer dan 28.000 warm-witte ledlampjes op het bordes van de Catharinakerk. In verband met de gewijzigde opstelling van de weekmarkt verhuist de kerstboom op het 18 Septemberplein naar het HEUVEL pleintje. In aanvulling hierop worden bij de invalswegen van Eindhoven en rondom de binnenstad ruim 200 banieren in feestdagenstijl gehangen. Deze citydressing campagne is vanaf 1 december, gedurende 5 weken, zichtbaar in de stad.

Een verantwoord bezoek aan de binnenstad

Met de feestdagen in aantocht is het verstandig om goed voorbereid op pad te gaan. Begin daarom op tijd met de aankopen en probeer een bezoek aan de stad doordeweeks te plannen, zo verhelpen we druktes. In de winkels is het dragen van een mondkapje verplicht.
Ga naar ThisisEindhoven.com voor meer tips voor een veilig bezoek aan de binnenstad.

Deze en andere initiatieven worden mede mogelijk gemaakt door Stichting Binnenstad Eindhoven in samenwerking met Gemeente EindhovenStichting Bedrijven Investeringszone (BIZ), Eindhoven247 en citymarketingorganisatie Eindhoven365.

Fotografie Nick Bookelaar