Aantrekkelijk evenementen programma door Projects & Events

Aantrekkelijk evenementen programma door Projects & Events
1 maart 2018
Een aantrekkelijk evenementenprogramma

In Eindhoven worden al jarenlang succesvolle, sfeervolle, goedbezochte en veilige evenementen georganiseerd. De publieke belangstelling voor Eindhovense evenementen groeit zowel regionaal, nationaal als internationaal. Eindhoven behoort tot de top van Nederland en heeft de ambitie om met een evenwichtig aanbod haar imago en positie als bruisende evenementenstad te behouden en te versterken.

“De publieke belangstelling voor Eindhovense evenementen groeit zowel regionaal, nationaal als internationaal.”

Eindhoven247 heeft als taak de evenementenkalender samen te stellen en evenementenorganisatoren te begeleiden naar hun vergunningsaanvraag. Daarbij draagt de organisatie met zijn kennis op het gebied van grootschalige publieksevenementen zelf ook bij aan evenementen als GLOW, Koningsdag en Park Hilaria.

Oranje Boven

Eindhoven=King, oftewel Koningsdag Eindhoven, heeft een eigenzinnig karakter dat ontstaan is door alle zelfstandige initiatieven en de synergie tussen de onderstroom en de bovenstroom. Al deze initiatieven hebben een duidelijk gezamenlijk kenmerk: ze zijn ontstaan vanuit ondernemende geest van individuen en organisaties. Ze worden georganiseerd vanuit passie, niet vanuit commercie. Zij claimen daarmee hun eigen ruimte en laten zich niet afstoppen door onmogelijkheden. Het wordt gewoon gedaan. De evenementen hebben daarom een sterk eigen karakter, doelgroep en breed gedragen basis. Niets is van boven opgelegd of bedacht. Iedere organisator is in feite koning van zijn eigen feest. Het is authentiek. Echt. Dat geeft Koningsdag in Eindhoven ballen. Het heeft een rauwer randje dan in de andere steden. Eindhoven=King doet zijn naam eer aan en kan met recht worden omschreven als een grootschalig evenement met nationale uitstraling. Ook voor dit evenement vervult Eindhoven247 een regisserende rol op het gebied van evenementenveiligheid en crowdmanagement.

Swimming World Cup 2017 terug in Eindhoven

Eindhoven247 heeft in samenwerking met de provincie en de gemeente de contacten gelegd met de Wereld Zwembond FINA en Eindhoven kandidaat gesteld voor dit event. Vervolgens is er bemiddeld tussen de KNZB en de evenement organisator TIG Sports om tot een samenwerking te komen. Reeds gepland onderhoud aan het zwemstadion (licht,geluid,klimaat) is versneld waarna ook de randvoorwaarde werden gecreëerd om een dergelijk internationaal event te kunnen realiseren. Eindhoven247 heeft de organisatie ondersteuning geboden bij logistieke vraagstukken en bemiddeld op het gebied van marketing en communicatie.
swimcup1.jpg

GLOW Eindhoven in de spotlight

Een van de grootste projecten waar organisatorische ondersteuning aan wordt verleend is Stichting GLOW Eindhoven. Dat gebeurde op het gebied van strategie, projectmanagement en marketingcommunicatie. Tijdens de 12e editie van GLOW Eindhoven brachten 740.000 mensen een bezoek aan de stad.

Top-10-evenementen-meeste-bezoekers-2017-jaaroverzicht.jpg