Toeristische producten ontwikkeld binnen thema Design

Toeristische producten ontwikkeld binnen thema Design
26 februari 2018
Themajaar 2017: 25 jaar Dutch Design

Eindhoven vierde tijdens het landelijk themajaar ‘Mondriaan tot Dutch Design’ de bijzondere verbintenis die de stad heeft met 25 jaar Dutch design. Vanaf mei konden bezoekers van Eindhoven, naast de pieken tijdens de evenementen, design het hele jaar door beleven met verschillende designactiviteiten. De activiteiten zijn ontwikkeld door Eindhoven247 en waren vanaf half april te boeken bij Brandstore Eindhoven/VVV. Eindhoven365 was verantwoordelijk voor de marketing rondom het themajaar. De producten die we ontwikkeld hebben voor het themajaar zijn;

- Roundabout Design fietsroute
- Roundabout Design wandelroute
- Designer for a Day

In samenwerking met Visit Brabant en Dutch Design Foundation zijn daarnaast in het kader van ‘Mondriaan tot Dutch Design’ al meer dan 80 journalisten uit binnen- en buitenland rondgeleid.

Bicycle Route Roundabout Design
Om de bezoekers van Eindhoven te inspireren is er een permanente design fietsroute ontwikkeld die een verbinding vormt tussen design-georiënteerde instellingen zoals de Kazerne, het Philips Museum, het NRE terrein en Strijp-S. Brandstore Eindhoven is daarbij de start en finish. Deze route sloot aan bij het landelijke themajaar in 2017 '25 jaar Dutch Design’. Dit thema is samen met Eindhoven365 opgezet en uitgevoerd.

City Walk Roundabout Design
Aanvullend op de fietsroute is er tevens een permanente stadswandeling ontwikkeld die de design-georiënteerde instellingen op loopafstand in het stadscentrum met elkaar verbindt. Brandstore Eindhoven op het Stationsplein is ook bij deze route het begin- en startpunt.

Beide routes zijn tweetalig uitgegeven en tevens online verkrijgbaar in de webshop van Thisiseindhoven.nl

Designer for a Day
Designer for a Day maakt het mogelijk voor bezoekers om op een creatieve manier zelf aan de slag te gaan met ontwerp en creatie.

City Guide, This is Eindhoven 2016/ 2017
Stadsgids van Eindhoven is in Juni 2017 tweetalig uitgegeven in een oplage van 20.000 exemplaren. De gids is gratis verkrijgbaar bij Brandstore Eindhoven en online in de webshop. Je leest er alles in over city hotspots en activiteiten. De nadruk ligt op design gerelateerde hotspots vanwege het themajaar 2017.

City Map, This is Eindhoven 2016/ 2017
De gratis stadsplattegrond is een handzaam opvouwbare map van de binnenstad met tips over winkelen, cultuur & recreatie, horeca. Dit jaar was de map voor het eerst in de city guide ingestoken (20,000 ex). Daarnaast werden er nog 10.000 exemplaren los verspreid.