Samenwerking met alle 21 Brainport regiogemeenten dankzij Eindhoven247

Samenwerking met alle 21 Brainport regiogemeenten dankzij Eindhoven247
31 december 2021

Strategisch & Organisatorisch advies Regio gemeenten
Na de eerste samenwerking met Valkenswaard (2016) heeft Eindhoven inmiddels een samenwerking gerealiseerd met alle 21 Brainport regiogemeenten. Eindhoven247 wordt in de regio gevraagd voor strategisch advies als ook tactisch en operationeel projectmanagement op het gebied van marketing en organisatie.

De vraag vanuit de regio staat centraal. In 2021 heeft Eindhoven247 in strategisch en projectmatig opzicht ondersteunt bij:

  • Het opzetten van de lokale marketingorganisatie
  • Het uitwerken en versterken van het lokale merk zowel op inhoud als in de verhaallijnen
  • Het door middel van een gerichte product/markt strategie overbrengen van het lokale merk op de relevante doelgroep
  • En in operationeel opzicht bij:
    • Marketing en communicatie uitingen (zowel fysiek als digitaal)
    • Secretariële ondersteuning van de lokale marketingorganisatie i.o.

In 2021 was Eindhoven247 op het gebied van strategisch & organisatorisch advies actief in de gemeenten:

Geldrop-Mierlo                                       Bergeijk
Nuenen                                                    Bladel
Best                                                          Reusel - De Mierden
Valkenswaard                                         Eersel

Regio Radar Eindhoven
Sinds 2020 werkt Uit in Eindhoven Regio bv (nader te noemen: UER) aan een online platform genaamd RegioRadar Eindhoven.

De website en mobiele site RegioRadar Eindhoven biedt een etalage met culturele, vrijetijds- en sportieve uitjes overdag en ’s avonds, lokaal aanbod dat aantrekkelijk is voor bewoners uit en bezoekers aan onze regio. Mede dankzij een financiële bijdrage vanuit de Regiodeal Brainport Eindhoven hebben we een fantastische start kunnen maken.

Parallel hieraan is er door de regiogemeenten gewerkt aan websites met gerelateerd lokaal aanbod. De kwalitatieve culturele en toeristische informatie van 21 regiogemeenten wordt in een gezamenlijke open database ontsloten en heeft tot doel om vanuit een structurele samenwerking cultuur, toerisme en voorzieningenniveau een impuls te geven, in het belang van 790.000 inwoners en haar bezoekers.

UER is opgericht door Stichting Uit in Eindhoven en Stichting Eindhoven Marketing. UER is een netwerkorganisatie die erop gericht is om de cultuur- sport- en vrijetijdsactiviteiten in de metropoolregio Eindhoven te promoten.

Stichting Destinatie Brabant
In Brabant werken we graag samen. Dat geeft meer kracht, meer kennis en meer kansen. De destinatiemarketingorganisaties in Brabant zijn divers van opzet en onderling verschillend qua werkgebied. Maar al deze teams hebben gemeenschappelijke doelen en vergelijkbare activiteiten. Door uitwisseling en bundeling organiseren we een sterker netwerk, waar iedereen van profiteert. Om deze aanpak te faciliteren is in 2021 de Stichting Destinatie Brabant opgericht.

De stichting heeft ten doel de onderlinge samenwerking tussen de destinatiemarketingorganisaties met een publieke taak op lokaal, regionaal en provinciaal niveau in de provincie Noord-Brabant te bevorderen, gericht op het versterken van de vrijetijdssector, met het sociaal, economische en maatschappelijk belang voor Noord-Brabant als uitgangspunt.

De opzet van de stichting is er op gericht om de diversiteit van regio’s en alle partners daarbinnen goed in beeld te brengen. Het bestuur bestaat uit vertegenwoordigers uit de vier regio’s (Den Bosch, Tilburg, Breda en Bergen op Zoom) en Brabantbreed (VisitBrabant). Namens de regio Eindhoven heeft Eindhoven247 zitting in het bestuur.

De stichting heeft drie aandachtsgebieden:

  • Kennisdeling;
  • Belangenbehartiging;
  • Coproductie.

Nb. Sinds januari 2022 wordt alle dienstverlening aan derden, die niet onder het takenpakket maatschappelijke dienstverlening aan de Gemeente Eindhoven valt, aangenomen en uitgevoerd door Eindhoven52 B.V.