Tourist Information Eindhoven/VVV als vertrekpunt voor vele activiteiten

Tourist Information Eindhoven/VVV als vertrekpunt voor vele activiteiten
31 december 2021

2021 begon in stilte... Tourist Information Eindhoven/VVV werd helaas gekenmerkd als ‘niet-essentiële winkel’ waardoor het informatiepunt tijdelijk haar deuren moest sluiten. Uiteraard was het informatiepunt wel  digitaal en telefonisch bereikbaar in deze periode. Vanaf medio maart kwam er meer ruimte en mocht Tourist Information Eindhoven/VVV open op afspraak. De organisatie heeft deze tijd benut om haar krachten te bundelen met andere partijen in de stad, waardoor er weer  mooie, nieuwe initiatieven zijn ontstaan.

Eind april opende Tourist Information Eindhoven/VVV eindelijk weer haar deuren en kon het toeristisch seizoen van start. Richting de zomerperiode werd het zichtbaar drukker met buitenlandse toeristen.  In de 9 maanden dat we geopend waren, brachten  ruim 10.000 bezoekers een bezoek aan Tourist Information Eindhoven/VVV.

Fiets- en wandelkaarten steeds populairder
In 2021 werd met name de stadswandelingen op papier, zowel door de binnenstad als over Strijp-S, goed verkocht. Ook fiets- en wandelkaarten verkochten goed: mensen zochten de natuur  op.

Streetart RAW map
Eindhoven barst van de energie en creativiteit. Dit is ook terug te vinden op straat. Vanuit het informatiepunt kwam al enige tijd het signaal dat er in Eindhoven behoefte is aan een Streetart RAW map. Deze rustigere periode was een uitgelezen kans om dit in samenwerking met Groepsprogramma's verder uit te werken. De nieuw ontwikkelde plattegrond toont een overzicht van diverse graffiti, murals en straatkunst in de binnenstad, de Berenkuil, Strijp-S en Woensel West.

Tourist Information Eindhoven/VVV startpunt voor groepsprogramma’s en evenementen
Halverwege het jaar mochten de wekelijkse stadswandelingen weer georganiseerd worden, met als vertrekpunt Tourist Information Eindhoven/VVV in het station. Een groot succes deze zomerperiode! Rondom de Dutch Design Week en GLOW is het informatiepunt goed bezocht geweest, doorverwijzing naar de DDW infostand en verkoop van de GLOW plattegronden was routine.