Meet & Greet Gastvrije Binnenstad Eindhoven

Meet & Greet Gastvrije Binnenstad Eindhoven
26 februari 2019

Op donderdag 21 februari jl. hebben Navigators, Ambassadeurs en Kernteam-leden elkaar ontmoet voor een gezellige en inspirerende middag in het Parktheater.

Onder leiding van Michiel Bosgra van Studio 040 werden diverse deelnemers aan het project ‘Gastvrije Binnenstad Eindhoven’ geïnterviewd. Eugène van Gerwen van projectinitiator Stad & Co vertelt dat hij Eindhoven vroeger verwoorde als ‘the place to buy’, maar tegenwoordig kiest hij voor ‘the place to be’. Het afgelopen jaar hebben winkel-, hotel-, horeca-, Ergonmedewerkers, medewerkers van culturele organisaties en Navigators deelgenomen aan het project Gastvrije Binnenstad. Samen laden zij de stad met positieve energie. Hierdoor is er een grote stap gezet; het begin van een lange toekomst van een Gastvrije Binnenstad!

BvOF-2019_0221_FB-Meet-and-Greet-Gastvrije-Binnenstad-Eindhoven.jpg

Bart Meijer van SDBE geeft aan dat, door deze originele insteek, gasten langer in de binnenstad zullen blijven en eerder een herhaalbezoek plannen.

Een bijzonder én ‘gastvrij’ initiatief komt van ondernemer Sabine van Calker van Meneer de Boer. Zij zocht naar iets leuks met de vibes. “In Eindhoven misten we een Eindhovens taartje, door deze zelf te maken met het Eindhovense merk er op onderscheid je je. Er wordt ook veel door buitenlandse gasten van gesmuld”, aldus Sabine. Naomi van The Student Hotel bestelt de taarten weer regelmatig voor haar gasten. The Student Hotel huisvest voornamelijk studenten voor langere tijd. Om ze zich thuis te laten voelen, organiseert The Student Hotel regelmatig een kroegentocht.

Het doel van Maartje Verdonk van De Bijenkorf is om medewerkers meer betrokken te laten raken met Eindhoven. Zo hebben zij een challenge in een gezamenlijke app; oude foto’s van Eindhoven worden gepost, waarop medewerkers op dezelfde locatie selfies posten. Ook worden gasten van de Bijenkorf getrakteerd op een kopje koffie met de Eindhoven vibes.

Ook voor Siego Jansen van het Parktheater staat gastvrijheid bovenaan. Door kennis te delen, faciliteren, initiëren, begeleiden, kan het Parktheater meer bezoekers genereren. De focus ligt echter nu vooral op de binnenstad. Hij hoopt dat deze in de toekomst wordt uitgebreid naar een groter gebied. Samenwerking versterkt elkaar tenslotte.

Thijs Franssen van Ergon geeft aan dat er ca. 80 medewerkers iedere dag in de stad aan het werk zijn. Zij krijgen regelmatig vragen van inwoners en bezoekers. Ook zijn medewerkers hebben een aangepaste training gevolgd zodat zij op enthousiaste wijze deze vragen kunnen beantwoorden.

Navigators (locals en internationals) lopen sinds eind 2018 iedere zaterdag een ronde door de binnenstad om vragen te beantwoorden. Zij hebben hiervoor een training genoten en zijn rondgeleid langs interessante plekken in de stad. Navigators Sjef en Nicole vertelden deze middag dat ze de meest uiteenlopende vragen krijgen. Hun motivatie is uitstralen hoe leuk Eindhoven is en ze willen dit enthousiasme meegeven aan de bezoeker.

Na deze inspirerende gesprekken werden certificaten uitgereikt aan alle aanwezige deelnemers van de training Gastvrije Binnenstad Eindhoven.

BvOF-2019_0221_KT-Meet-and-Greet-Gastvrije-Binnenstad-Eindhoven.jpg