RegioRadar Eindhoven is live!

RegioRadar Eindhoven is live!
Algemeen
14 april 2022

Op 14 maart vond de publiekslancering van RegioRadar Eindhoven plaats in Het Speelhuis in de Gemeente Helmond. Samen met de wethouders en betrokken ambtenaren uit de 21 regiogemeenten, de aangesloten Visit- en cultuurorganisaties, stakeholders en pers gaven we het startsein voor de activatiecampagne in de brainport regio Eindhoven.

Wij zijn trots op RegioRadar Eindhoven: een online etalage met culturele, vrije tijds- en sportuitjes overdag en ’s avonds; lokaal aanbod dat ook aantrekkelijk is voor wie van een aantal kilometers verderop moet komen. Je kunt grasduinen in een altijd verse stroom programma, zoeken vanuit je ‘mood’ (‘Waar heb je zin in?’) of op de kaart. Via inspirerende themapagina’s wordt overzicht geboden. Over wandelen of fietsen bijvoorbeeld, waar de musea en kastelen zijn of wat je kunt gaan doen tijdens de vakantie. De online tool heeft slimme technische snufjes en is compatible voor alle devices. De culturele en toeristische informatie van 21 regiogemeenten wordt in een gezamenlijke open database ontsloten, waarna de redactie het aanbod voor de RegioRadar selecteert en tijdens regiobrede bijeenkomsten thema’s en campagnes uitdenkt en faciliteert voor en met het netwerk. 

RegioRadar Eindhoven is een initiatief van Uit in Eindhoven, Eindhoven365 en Eindhoven247, samen georganiseerd in Uit in Eindhoven Regio : een netwerkorganisatie die verbinding legt tussen de 21 regiogemeenten en cultuurorganisaties. Het doel? Cultuur, toerisme en voorzieningen in de brainportregio promoten en vanuit structurele samenwerking een impuls geven, in het belang van de ruim 750.000 inwoners en bezoekers. In het kader van de Brainport Nationale Actieagenda gerealiseerd met een bijdrage van Regio Deal Brainport Eindhoven. De identiteit van RegioRadar Eindhoven is ontworpen door Marc Koppen en de website is gerealiseerd door Insiders Online.

RRE-Cirkel-Groen-RGB.jpg