Keurmerk Veilige Capaciteit Horeca Eindhoven

Het COVID-19 virus heeft de samenleving sinds het voorjaar 2020 in een ernstige crisis gebracht. De maatregelen vanuit de Rijksoverheid zijn al enige tijd aangescherpt met als gevolg de sluiting van de horeca. 

Waarom een Keurmerk veilige capaciteit horeca?

De lokale horeca, vertegenwoordigd door de Stichting Horecaplatform Eindhoven (SHE) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN), wil ondernemers voorbereiden op de heropening van de horeca. In goed overleg met de gemeente is daarom een methode ontwikkeld om, op uniforme wijze en rekening houdend met social-distancing, de veilige maximumcapaciteit van horecazaken vast te stellen.

Aan de hand van een uniform model ontstaat er de mogelijkheid om een gezamenlijk Keurmerk veilige capaciteit horeca in gebruik te nemen. Dit keurmerk, in de vorm van een raamsticker, plaatst u op een zichtbare locatie bij de entree van uw horecazaak. Daarop staat het maximum aantal gasten aangeduid dat gelijktijdig in uw horecazaak aanwezig mag zijn.Keurmerk-raamsticker_def-2.jpg

Dit keurmerk schetst niet alleen herkenbaarheid en vertrouwen bij uw gasten, maar ook duidelijkheid voor de toezichthouders. Men weet en ziet dat er goed nagedacht is over de veilige maximum capaciteit van de onderneming.

Hoe werkt het?

De procedure van het Keurmerk veilige capaciteit horeca voor uw horecazaak verloopt via de volgende stappen:

  1. Als horecaondernemer in Eindhoven vraagt u een Keurmerk maximale horeca capaciteit aan via onderstaand aanmeldformulier
  2. U ontvangt een rekenmodule (Excel) met een checklist en uitleg + een voorbeeld plattegrond met uitleg
  3. U krijgt toegang tot een online video die stapsgewijs uitlegt hoe de rekenmodule werkt
  4. Vervolgens gaat u zelf aan de slag met het bepalen van de capaciteit van uw horecazaak
  5. U stuurt de ingevulde checklist samen met de rekenmodule (Excel) en een plattegrond van uw zaak gelijk aan het voorbeeld plattegrond naar info@eindhoven247.nl
  6. De aangeleverde stukken worden gecontroleerd op juistheid (bij onduidelijkheden nemen wij contact met u op)
  7. Als de onderbouwing logisch en akkoord is, volgt registratie in een centraal overzicht. Aansluitend ontvangt u de Eindhovense ‘Keurmerk veilige horecacapaciteit’ raamsticker met daarop het veilig maximum aantal gasten dat gelijktijdig in uw horecazaak kan verblijven.

bekijk hier de instructie video

Aanmeldformulier Keurmerk Veilige Capaciteit Horeca

Keurmerk veilige capaciteit horeca Eindhoven is gemaakt door Crowdprofessionals, in opdracht van Stichting Horeca Eindhoven. Controle en uitgifte van het keurmerk door Eindhoven247, in opdracht van gemeente Eindhoven. Projectmanagement door Stad&Co. Het project is tot stand gekomen in samenwerking met: 

 

Mede mogelijk gemaakt door BIZ Eindhoven.  Vragen? Neem contact op met:

Mariola Scheepstra

Mariola Scheepstra

Project Manager
T. 040 707 40 48

Mariola Scheepstra

Project Manager