Eindhoven Evenementenstad van het Jaar en GLOW meest innovatieve evenement

Eindhoven Evenementenstad van het Jaar en GLOW meest innovatieve evenement
17 april 2018
Vakjury over Eindhoven en GLOW Eindhoven

De prijzen werden uitgereikt in Rotterdam tijdens de Nationale Evenementenprijzen op maandag 16 april. Volgens de vakjury was het duidelijk waarom Eindhoven de winnaar is: “Eindhoven is een stad die haar professionaliteit keer op keer bewijst. Het innovatieve karakter van de stad staat centraal en wordt ook zeer goed geprofileerd. [...] De stad koppelt een gedegen evenementenbeleid aan ruimte voor experiment en nieuwe evenementen. De jury signaleert een positieve uitwisseling tussen evenementenbeleid en citymarketing, met behoud van respect voor de autonomie van de evenementenorganisatoren." 

Ook over GLOW Eindhoven was de jury eenduidig: "De winnaar van de Evenementen Innovatieprijs 2018 is een evenement dat op verschillende gebieden een bijdrage levert aan vernieuwing en innovatie binnen de sector. Het festival doet dit onder meer door elk jaar de nieuwste ontwikkelingen op haar terrein te laten zien. De jury oordeelt positief over het gegeven dat kunstenaars worden gestimuleerd om nieuwe technieken te verkennen. [...] De jury prijst het festival vanwege de grote mate van zichtbaarheid in de openbare ruimte en de toegankelijkheid voor iedere denkbare doelgroep die daarmee wordt bereikt."

Eric Boselie, directeur Eindhoven247: Een prijs waarin we de waardering zien voor onze inspanningen als stad en organisatie en voor een geheel eigen wijze van werken waarin gastvrijheid centraal staat in de aanpak en organisatie van evenementen. Vele ervaren en loyale partners geven hier in de stad invulling aan. Deze aanpak is succesvol en vormt mede de mede de reden om dit uit te dragen en veel energie te steken in de landelijke netwerken. Persoonlijk ben ik als voormalig grondlegger van het lichtfestival GLOW zeer verheugd met de innovatieprijs voor GLOW. Dit geeft een mooie erkenning voor de leidende positie van het festival onder leiding van mijn opvolger directeur Ronald Ramakers en zijn team.

Peter Kentie heeft namens Eindhoven365 en zusterorganisatie Eindhoven247 de prijs in ontvangst genomen. “Evenementenbeleid en citymarketing gaan in Eindhoven hand in hand. De stad is onze inspiratiebron. Festivals en evenementen vertellen bewoners én bezoekers de verhalen over Eindhoven terwijl ze met cultuur en manifestaties nieuwe gebieden in de stad ontsluiten. Onze evenementen hebben het vermogen om nieuwe bezoekers aan te trekken die in de stad investeren. De waarde van de vrijetijdseconomie in Eindhoven is enorm, 325 miljoen euro per jaar. Dit biedt duizenden mensen werk. Wij zijn trots op wat we hier hebben bereikt en vinden het geweldig dat de vakjury met deze onderscheiding ons Eindhovens beleid en de onderscheidende kwaliteiten van onze events honoreert, evenals de bijdrage van Eindhoven365 aan dit vakgebied."

Eindhoven247 is de aangewezen partij om een samenhangend evenementenprogramma te realiseren, dat voor een breed publiek toegankelijk is en een goede spreiding biedt over doelgroepen, thema’s, tijd en ruimte. We doen dat door het samenstellen van een evenwichtige evenementenkalender, het beoordelen van alle plannen die organisatoren ontwikkelen voor evenementen in de stad, en waar nodig de volledige evenementenmarketing zoals bij GLOW. Daarbij draagt Eindhoven247 zelf ook bij aan de organisatie en uitvoering van een aantal grote evenementen zoals Park Hilaria, Koningsdag en Fijne Feestdagen Festival.

Jakob Wedemeijer, wethouder actieve stad, diversiteit en vergunningen in Eindhoven: “We hebben in Eindhoven een jarenlange traditie in het goed organiseren van evenementen, waaronder GLOW. Dit doen wij samen met een groot aantal partners die sterk betrokken zijn bij de stad. Wij zien deze prijzen als een kroon op deze samenwerkingen.”

Nationale Evenementenprijzen

Deze vakprijzen worden sinds 2001 uitgereikt aan gemeenten en evenementenorganisatoren die een voorbeeld en inspiratiebron voor anderen in de sector zijn. De Nationale Evenementenprijzen worden uitgereikt in de categorieën Evenementenstad van het Jaar – < 100.000+ inwoners, Evenementenstad van het Jaar – categorie > 100.000 inwoners, Beste Publieksevenement en Evenementen Innovatieprijs.