Acquisitie Internationale sportevenementen

Acquisitie Internationale sportevenementen
Acquisitie int. sportevenementen
8 oktober 2022

In januari een aangepast WK Dammen met een livestream vanaf de High Tech Campus. In Oktober barstte de stad uit zijn voegen tijdens de ASML Marathon Eindhoven: het allereerste grootschalige sportevenement sinds corona.

WK Dammen

In samenwerking met het ministerie van VWS, BrabantSport, High Tech Campus en de gemeente Eindhoven vond van 5 tot en met 20 januari het WK dammen plaats. Het betrof een tweestrijd tussen Roel Boomstra en Aleksandr Schwarzman. In een officiële titelstrijd werd de heer Boomstra de uiteindelijke gekroonde kampioen.

Of het evenement ook daadwerkelijk door kon gaan, was lange tijd onzeker. Uiteindelijk kwam er groen licht, maar mocht er geen publiek aanwezig zijn op de High Tech Campus. Via een online uitzending genoot een groot publiek alsnog van de bijzondere titelstrijd.

Rondom het event werden verschillende maatschappelijke side events georganiseerd. Zo damden kinderen in een uniek, 5 weken durend, online programma 'De zet tegen eenzaamheid' tegen ouderen in verzorgingshuizen.

ASML Marathon Eindhoven

Het eerste grootschalige sportevenement na corona betrof de ASML Marathon Eindhoven, van oudsher in het weekend van 8 & 9 oktober. Een geweldig editie met het hoogst aantal lopers tot nu toe. Een nieuw record van 25.000 verkochte startbewijzen gaf wederom aan dat de marathon nog altijd groeit en stijgt in populariteit.

BrabantSport initieerde samen met de Gemeente Eindhoven het maatschappelijke side event ‘Your marathon Challenge”. Mensen met een fysieke beperking werden een jaar lang gemotiveerd om, in hun eigen omgeving, 41 km af te leggen. De laatste 1,195 km vond uiteindelijk plaats op het officiële marathon parcours.
Het event was een groot succes; de marathon laat hiermee zien dat het een event is voor iedereen.