Tourist Information Eindhoven

Tourist Information Eindhoven
Tourist Information Eindhoven
31 december 2022
Gastvrijheid voor reiziger, toerist én eigen inwoner

Langzaamaan wist men de weg naar het infopunt weer te vinden. Nadat de mondkapjesplicht in het station verdween en de zon zich wat vaker liet zien, werd het weer drukker in de binnenstad. De Stadswandeling en Strijp-S wandeling verkochtten goed deze periode: een mooie kans om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken.
Gelijktijdig startten de wekelijkse stadswandelingen op zaterdag. Richting de zomerperiode werd het zichtbaar drukker met buitenlandse toeristen. 

Het VVV Informatiepunt is in de stationshal gevestigd. De gastvrijheid beperkt zich niet alleen tot de toerist. De locatie fungeert regelmatig als toevluchtsoord voor gestrande reizigers.  Sowieso weten steeds meer mensen het infopunt te vinden: reizigers, toeristen én eigen inwoners. Dit heeft geleid tot meer dan 20.000 bezoekers met uitschieters in de zomermaanden en tijdens evenementen als Dutch Design Week en GLOW Eindhoven

Samen vooruit

Oude samenwerkingen zijn voortgezet en nieuwe samenwerkingen zijn gestart. Voor rondleidingen en uitjes werkt Tourist Information Eindhoven nauw samen met Groepen Eindhoven voor groepsuitjes als stadswandelingen, rondleidingen over Strijp-S en fietstours. Diverse partners ondersteunen het infopunt hierbij waaronder Citytours Eindhoven en Velorent. De groepsprogramma's zijn telefonisch, per e-mail en bij het VVV Informatiepunt te boeken. 

Naast het verstrekken van toeristische informatie over Eindhoven én de regio zijn er souvenirs, fiets- en wandelkaarten en VVV Cadeaukaarten in het infopunt verkrijgbaar. Meerdere bedrijven uit de regio zijn vaste klant en bestellen met regelmaat cadeaukaarten. Met name richting de feestdagen is dit voor velen een mooi eindejaarsgeschenk. 

Foto: vertrek van een stadswandeling op zaterdagochtend vanaf het Informatiepunt in het station