Park Hilaria

Eindhoven247 is verantwoordelijk voor de creatie, organisatie en uitvoering van Park Hilaria. Sinds 2002 verandert de Kennedylaan in Eindhoven in het eerste weekend van augustus in het tijdelijke pretpark Park Hilaria. Park Hilaria is meer dan alleen een Eindhovense kermis. Naast meer dan honderd spectaculaire en nostalgische kermisattracties zijn er op Park Hilaria gezellige terrassen en live optredens op diverse themapleinen. Deze gevarieerde mix staat elk jaar garant voor zomers topvermaak voor alle leeftijden.

Revolutionair

De opzet van Park Hilaria was in 2002 al revolutionair. Nog nooit eerder had er een kermis op een vrijtoegankelijk, maar toch afgesloten, terrein plaatsgevonden in Nederland. Aandacht van het publiek was er meteen in grote getalen, maar de beloofde inkomsten voor de kermisexploitanten bleven uit. Met een staking van de kermisattracties tot gevolg. De staking haalde het nationaal nieuws wat de aandacht voor Park Hilaria alleen maar vergrootte waardoor er ook een gezonde exploitatie mogelijk was voor de kermisexploitanten.

Inmiddels is Park Hilaria een vaste waarde op de Eindhovense evenementenkalender en trekt jaarlijks ruim een half miljoen bezoekers in 10 dagen tijd. In 2012 is Eindhoven247 beloond door de kermisexploitanten met de Kermispluim vanwege de uitstekende wijze waarop Park Hilaria wordt georganiseerd. De internationale erkenning voor Park Hilaria kwam bij de toekenning van de “Golden Pony Award”. De vakprijs wordt ook wel ‘de Oscar van de Internationale Amusementsindustrie’ genoemd. Vooruitstrevende en onderscheidende initiatieven binnen de amusementswereld maken kans op deze award.

Awards

Trots zijn we ook op de “Gouden Duim” die we mochten ontvangen van Platform Gehandicapten Eindhoven. In 2019 werd Park Hilaria hiermee een jaar lang het beste toegankelijk evenement voor mindervaliden in Eindhoven.

Naast de creatie, organisatie en uitvoering van Park Hilaria zijn wij ook actief in de branche vereniging VGK ( Vereniging van Gemeentelijke Kermisbeheerders) met een bestuursfunctie binnen deze vereniging dragen wij bij aan de collegiale uitwisseling van informatie met als doel de belangen van het kermiswezen te bevorderen.

Mariola Scheepstra

Mariola Scheepstra

Project Manager
T. 040 707 40 48

Mariola Scheepstra

Project Manager
Claudia Hermans

Claudia Hermans

Project Manager
T. 040 707 40 57
M. 06 52 71 21 64

Claudia Hermans

Project Manager
Laura Bijster

Laura Bijster

Project Support
T. 040 707 40 40
M. 06 16 03 20 59

Laura Bijster

Project Support