Evenementen

 

Ook in deze bijzondere tijden ondersteunt Eindhoven247, in opdracht van de gemeente Eindhoven, organisatoren bij een vergunningsaanvraag.  

In Eindhoven worden al jarenlang succesvolle, sfeervolle en veilige evenementen georganiseerd. De publieke belangstelling voor Eindhovense evenementen groeit zowel regionaal, nationaal als internationaal. Eindhoven behoort tot de top van Nederland en heeft de ambitie om met een evenwichtig aanbod haar imago en positie als bruisende evenementenstad te behouden en te versterken. Vanwege de corona crisis zijn er op dit moment beperkingen voor evenementen. 

BEKIJK DE RESERVERINGSKALENDER 2022

Reserveringskalender

Eindhoven247 heeft als taak om een samenhangend evenementenprogramma te realiseren, dat voor een breed publiek toegankelijk is en een goede spreiding biedt over doelgroepen, thema’s, tijd en ruimte. We doen dat door het samenstellen van een evenwichtige evenementenkalender en het beoordelen van alle plannen die organisatoren ontwikkelen voor evenementen in de stad.

De reserveringskalender wordt steeds in het najaar samengesteld door Eindhoven247 en vervolgens ter vaststelling aangeboden aan de gemeente Eindhoven. Alle evenementen dienen uiterlijk 1 oktober aangemeld te zijn voor een plaats op de reserveringskalender voor het opvolgend jaar. 

AANMELDEN RESERVERINGSKALENDER 2022

Aanvraag subsidie evenementen

Om in aanmerking te komen voor een subsidie zijn regels vastgesteld. Deze regels zijn hier te raadplegen. Wil je ook financiële ondersteuning aanvragen? Begin bij het formulier voor de kalender, en volg de instructies in de ontvangstbevestiging van de aanmelding voor de kalender.

Evenementenvergunning

Voor evenementen in de openbare ruimte of in leegstaande panden is een vergunning van de gemeente nodig. Meer informatie over hoe dat proces werkt en wat de aanvraagtermijnen zijn, vind je hier.

 
Toegankelijkheid Eindhovense evenementen

Eindhoven wil een stad zijn die voor iedereen toegankelijk is. Het is namelijk belangrijk dat alle Eindhovenaren, met en zonder beperking, volledig mee kunnen doen in onze samenleving. Samen streven we naar een fysiek, sociaal en digitaal toegankelijke stad. Wil je weten of jouw evenement toegankelijk is? Bekijk dan de richtlijnen voor een toegankelijk evenement. Wil je hulp bij het implementeren van de richtlijnen dan kun je je laten adviseren door de vertegenwoordigers van het PGE.  Materialen zoals handige oprijplaten, om jouw evenement toegankelijker te maken, zijn te huur bij Depot-Eindhoven

Veelgestelde vragen

We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet, hier vind je wellicht al het antwoord op jouw vraag. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur een bericht aan info@eindhoven247.nl, of rechtstreeks aan één van de medewerkers van het projectenteam. De contactgegevens vind je hieronder. 

Veelgestelde vragen

Contact
Marieke Berkvens

Marieke Berkvens

Project Manager
T. 040 707 4045

Marieke Berkvens

Project Manager
Mariola Scheepstra

Mariola Scheepstra

Project Manager
T. 040 707 40 48

Mariola Scheepstra

Project Manager
Anneke Janssen

Anneke Janssen

Project Manager
T. 040 70 74 048

Anneke Janssen

Project Manager
Suzanne Maas

Suzanne Maas

Project Manager
T. 040 707 40 40
M. 06 54 69 82 62

Suzanne Maas

Project Manager
Robert v.d. Hoogenband

Robert v.d. Hoogenband

Acquisitie Int. Sports Events
T. 040 707 4040
M. 06 20 36 34 23

Robert v.d. Hoogenband

Acquisitie Int. Sports Events